Zet jouw mandje bij de deur…

  • Uit mijn praktijk.

Jezelf tastbaar neerzetten op deze planeet, is iets wat voor velen niet vanzelfsprekend gaat. Met tastbaar bedoel ik letterlijk jouw vorm neerzetten op deze aarde.

Dit zit hem er in, dat we al ruim een halve eeuw onze hersens geactiveerd hebben in denken, overdenken, doordenken en vooral doorsudderen.

Als een soep die constant blijft draaien met dezelfde ingrediënten en letterlijk geen ruimte krijgt van ons zelf om tot stilstand te komen.

Wat maakt dat onze hersens, het hersenschaap zoals ik ze altijd liefkozend noem, de functie van DOEN zichzelf heeft toegeëigend.

Dus in plaats van tastbaar letterlijk iets te doen, roepen de hersenschapen: ik ga er over nadenken en als ik dat gedaan heb, dan kom ik er wel weer eens op terug.

Gevolg, we doen steeds minder als mens en denken des te meer. En door zoveel te denken, denken we ook nog: wat is het toch druk en wat doe ik toch veel.

Hoeveel cursussen, trainingen etc zijn er wel niet die als doel hebben: Rust in je hoofd, wordt weer de baas over jeZELF, stilte in ons etc

Heel kort door de bocht, het is een gevolg van onze eigen schapencreatie. We hebben turbo schapen als superieur ras ons toegeëigend. Met als campagne spreuk: laat je zo hoog mogelijk opleiden in denken!

Echter van nature zijn we doeners! Dus gaat het toch wringen, krijgen we kramp van al dat denken, raken we moe van die schapen die maar rondjes rennen in ons hoofd.

In plaats van op dat moment te zeggen: STOP, voeren we het schaap ook nog eens bij en gaan we nadenken waarom we zoveel rondrennen in ons hoofd.

Het woord NA denken is een heel mooi woord. Haal je dit uit elkaar, dan zie je dus letterlijk dat het een achteraf gebeuren is, NA is namelijk niet VOOR.

Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: ik ga VOOR denken en toch is dit precies wat veel mensen doen.

En door dit vele VOOR-denken, bedriegen we ons lijf, want die krijgt het signaal dat er al heel veel gedaan wordt.

Gevolg: ons lijf wordt daar dan weer moe van.

Knap hé hoe we ons zelf als mens letterlijk om de tuin kunnen leiden.

Ik heb zo vaak mensen aan mijn tafel, die letterlijk alles al in handen hebben, maar het letterlijk niet meer zien door het velen denken wat ze inmiddels doen.

De bibliotheek van hun denkschaap, heeft letterlijk op ALLES een antwoord en elke poging om in stilte te ervaren, wordt meteen ondermijnd en als een automatisch delete knopje activeert het systeem zichzelf.

Het doen plan wordt meteen in de denk versnipperaar verwerkt.

LIEVE MENSEN: het geheim van jou, van ons, van ALLES tastbaar op deze aarde in uitwisseling in LEVEN, is niet het denken, maar de letterlijke ervaring in het samen DOEN.

Door te DOEN, vul je LEVEN als letterlijk element en krijgt het dus voeding. Deze voeding wisselen we uit met elkaar en hiervan LEREN wij met elkaar.

Door te denken vul je ook LEVEN, maar niet in de mate zoals we dit in de DOEN stand doen. Je vult namelijk enkel jouw eigen vissenkom en daarin blijft jouw hoofd bellenblazen. Gevolg je blijft eten van jouw eigen voeding en niet die van de ander. En jouw schaap verzuipt…

Door stil te zitten, op de bank en na te gaan denken, wissel je dus in veel mindere mate uit in het element LEVEN met de ander.

Gevolg, je ziet niet wat je al in handen hebt, want je krijgt geen reactie, geen LICHTVOEDING van de ander op jouw doen.

JUIST JA, dit is LIFE de online training. LICHTVOEDING in DOEN.

Vandaag was weer een prachtig voorbeeld hiervan aan mijn praktijktafel. Ik had 2 afspraken en beide vrouwen hadden hun mandje in de loop der jaren, al helemaal gevuld met prachtige DOEN schatten.

Het enige wat ze nog hoefde te doen, was hun mandje letterlijk bij de deur te zetten. Zo zeg je namelijk symbolisch tegen je-zelf: ik heb genoeg om onderweg te gaan en activeer je jouw DOEN stand.

Echter door het vele overdenken, zagen ze hun optelsom aan schatten bijna niet meer en waren ze hun mandje vergeten.

WEES ZUINIG OP JE MANDJE!! Iedereen krijgt vanaf het moment dat je ontstaat in LICHT, zijn of haar eigen mandje mee. Om te vullen met schatten die jou passen. Echter deze schatten wandelen niet jouw mandje in door het te bedenken, ze worden tastbaar door jouw energie en jouw LICHT dat doet. Dat verstaan ze en dat zullen ze opbergen, koesteren en altijd voor jou bewaren.

Stel jezelf nu niet de vraag: wat zit er in mijn mandje? Nee pak een mandje, stukjes papier en schrijf er op wat jij aan schatten te bieden hebt voor deze aarde en voor de ander.

EN zet jouw mandje bij de deur, zodat je jouw wezen herinnerd aan jouw ZIJN.

En wist je dat iedereen zijn of haar eigen prachtige mandje heeft in kleur, vorm, uitzending, energie, Licht…

http://www.lichtfladderaars.com

Mariette Eikelboom

Een gedachte over “Zet jouw mandje bij de deur…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s